XPS hőszigetelő rendszerek, XPS polisztirol lábazati hőszigetelő lemez értékesítése Budapest 4. kerület, Újpest közelében

Gyakran használt szigetelőanyag az extrudált polisztirol XPS szigetelés, amely értékesítése Budapest 4. kerület, Újpest közelében. Az expandált (EPS) változattal ellentétben az XPS zárt cellás, ezért rendkívül csekély a vízfelvétele (0,2–1,0 V%). Ennek megfelelően általában az XPS lábazati szigetelést víznek kitett helyeken alkalmazzák, lábazaton, fordított rétegrendű lapostetőn, zöldtetőn, stb. A kétféle felépítésű anyag azaz az EPS és XPS könnyebb megkülönböztetése végett az EPS-t mindig fehér, az XPS szigetelést pedig ettől eltérő (például sárga vagy halványkék) színben készítik. A lábazaton keresztüli hőveszteség szigetelés hiányában 10–15 százalék is lehet. Utólagos szigetelési munkáknál a lábazat szigetelését sokszor kihagyják, ami nem csak a hőmegtartás hatékonyságát rontja, de szinte kivétel nélkül hőhidak kialakulásához is vezet. A lábazat szigetelése speciális megközelítést kíván. Mivel bizonyos része a föld alatt helyezkedik el, nagymértékben ki van téve a talajvíznek, így olyan szigetelőanyag használatára van szükség, amelynek vízfelvevő képessége a lehető legkisebb (ez az XPS szigetelés). Ellenkező esetben a szigetelés, azon át pedig a falak, a padló is felvehetik a nedvességet, amely hosszú távon komolyabb szerkezeti károk kialakulásához, és penész megjelenéséhez vezethet. A másik fontos szempont, melyet figyelembe kell venni, hogy a lábazat folyamatos, nagy terhelés alatt áll, így olyan szigetelőanyagra van szükség, amely évtizedekig is képes ellenállni ennek, nyomószilárdsága a lehető legnagyobb. Így a lábazati szigeteléshez zárt cellás extrudált polisztirolt, XPS lábazati szigetelést alkalmaznak. Ennek a speciális granulátumból előállított anyagnak a tulajdonságai ehhez éppen ideálisak, mivel vízfelvevő képessége elenyésző (0,2–1,0 V%), nem csak víz-, de fagyálló is. Az XPS lábazati hőszigetelés akár három méter mélyen is belemeríthető a talajvízbe anélkül, hogy a szerkezeti, mechanikai tulajdonságok megváltozásával kellene számolni.

Előnyök

 • ellenálló nagy mechanikai terhelésekkel szemben
 • víz- és nedvesség-álló, folyamatos kitettség esetén is
 • univerzális szigetelőanyag különböz építési szerkezetbe történő beépítéshez
 • kitűnő extrém építési feltételek során: alap szigetelése, alapszint alatti szigetelés, a talajban lévő épületrészek, padlóburkolatok ipari épületekben, lapostetők stb.
 • alacsony fajsúly
 • egyszerű manipuláció, formázás és beépítés
 • különleges lemezformátum kialakításának lehetősége
 • vizsgált anyag – több mint 60 éves sikeres alkalmazása
 • nagyon alkalmas a szigetelő töltőanyagok gyártására (épületasztalosi termékek, lakóegységek, konténerek)

Austrotherm XPS polisztirol értékesítése Budapest 4. kerület, Újpest közelében

Az Austrotherm XPS extrudált polisztirol hab anyagú hőszigetelés értékesítése Budapest 4. kerület, Újpest közelében. A legfontosabb előnye, hogy anyaga a gyártáskor úgy lett kialakítva, hogy vizet ne tudjon felvenni.

 • A rózsaszínű extrudált polisztirol zárt cellaszerkezetének köszönheti, hogy a tartósan nedves helyeken is kitűnő hőszigetelő képességgel rendelkezik, és szigetelése nem is romlik a nedvesség hatására.
 • Az Austrotherm XPS hab mindezek mellett nagyon jó mechanikai tulajdonságokkal bír. Alaktartóssága révén további rétegek aljzataként is kiválóan használható.

XPS hőszigetelés verhetetlen előnye a lábazati és lapostető szigetelésnél

Az XPS hőszigetelés hasznossága a két korábban említett tulajdonságának az eredménye.

 • Vízfelvétele gyakorlatilag nullának tekinthető (0,7-1,5%) zárt cellaszerkezete révén. Ezért fokozott nedvességnek kitett helyeken is kiválóan használható hőszigetelő. A lábazati és a lapostető szigetelés széles körben használt anyaga.
 • Nagy nyomószilárdságának és rendkívüli tartósságának köszönhetően évtizedekig sem változnak a mechanikai tulajdonságai, ezért nagy terhelést is károsodás nélkül el tud viselni. A hőszigetelés mellett az extrudált polisztirol teherhordó felületeken, további rétegek aljzataként is jól használható.

XPS lapok értékesítése Budapest 4. kerület, Újpest közelében:

 • Az Austrotherm XPS TOP 30 GK és az XPS TOP P lemezek értékesítése Budapest 4. kerület, Újpest közelében. Az egyenesre vágott élei könnyűvé teszik az egyes elemek csatlakozását és vágását. A többi termék lépcsősre vágott élei pedig a csatlakozó elemek szétcsúszását akadályozzák meg.
 • A TOP P lemez érdesített felületének köszönhetően jól vakolható, illetve zsaluzatba rakva a betonnal szilárd kötést képez.

OP Festék Kft.

1163 Budapest, Margit utca 82.
Tel.: (1) 403 5781
Nyitva tartás:
HÉTFŐ 6:00–17:00
KEDD 6:00–17:00
SZERDA 6:00–17:00
CSÜTÖRTÖK 6:00–17:00
PÉNTEK 6:00–17:00
SZOMBAT 6:00–12:00
VASÁRNAP 6:30–12:00